Esküvöi, rendezvény Dj cikkek

Hasznos tippek az esküvői dj választáshoz

Vannak akik rendíthetetlenül ellenzik az esküvői DJ-t, mert úgy gondolják, hogy egy lemezlovas egy hangos, ugráló fiúcska, aki ChaCha, YMCA, és Macarenát játszik egész este, röviden olyan zenét amit már mindenki megunt és csak azért táncol, mert illik. Mi többiek pedig, akik szeretjük a lemezlovast, tudjuk, hogy a a lemezlovas inkább az esküvők mentsvára, mintsem az ellensége.

A saját meglátásunkban két opció van. Ha egy ifjú pár prioritásainak egyike az, hogy az esküvőjük egy teljesen gyilkos táncos party legyen akkor nincs helye hezitálásnak, hívjanak egy igazán jó esküvői DJ-t. A másik esetben ha egy fogadást tartanának, kellemes zenei aláfestéssel, fogadjank egy esküvői DJ-t. Természetesen vannak alternatívák, de lássuk be: a DJ teremti meg az igazi hangulatot.

A lemezlovasoknak van egy hatalmas előnyük, mégpedig az, hogy óriási választékú zene áll a rendelkezésükre és képesek pillanatok alatt betelepíteni a táncparkettet. Egy jó DJ feladata, hogy átlássa a tömeget és megtáncoltassa a vendégsereget.Akinek tapasztalata van pontosan ezt csinálja, és olyannyira zökkenőmentesen, hogy már mindegy Katy Perry vagy a Rolling Stones szól.

Ki is valójában egy DJ?

Szórakoztató személy. A nagy hűhó kis részének tűnhet, ám ez nem igaz. Nagy szerepet vállal annak érdekében, hogy az esküvő sikeres legyen, mint például: Tervez és zenét szerkeszt, vezet és segít személyeskedés nélkül, közöl és koordonál.

Itt van néhány tipp és trükk a házasodni vágyóknak:

 • Első lépés: Legyetek közvetlenek és barátságosak a DJ-vel, ugyanakkor legyetek éberek, és szögezzétek le a feladatait. Tisztázzátok az aggályokat, javaslatokat és döntéseket. Beszéljetek meg a tiltólistás dalokat vagy épp azokat a dalokat amiket feltétlen hallani szeretnétek. Amiben megegyeztek azt feltétlenül jegyezzétek le, lehetőség szerint- szerződés formájában.
 • Legyen konkrét elképzelésetek a playlistről. A lemezlovas utánatok alkalmazkodik, jobb ha időben elgondolkoztok a közös álomlistáról.
 • Döntsétek el, hogy a vendégeknek lehet-e a külön dal kérése majd közöljétek a lemezlovassal. Ha ezt nem tisztázzátok ebből kisebb bakik adódhatnak. Valószinű, hogy ideálisabb nem zavarni a DJ-t külön kérésekkel hisz az felborítja a rendet. (Ez csak egy + tipp tőlünk)
 • Miért van néhány olcsóbb DJ? Először is és talán ez a legfontosabb leszögezni: a tehetség nem olcsó. Tapasztalt lemezlovasok többet számolnak fel, akárcsak te is a saját munkakörödben. Másodszor, az olcsóbb cégek hajlamosak nem vállalni felelőséget esetleges vészhelyzetek adtán. Minél olcsóbb szolgáltatást kérsz, annál valószinűbb, hogy a DJ részmunkaidőben dolgozik vagy amatőr. Végül de nem utolsó sorban, a felszerelés drága. Azt kapod, amit fizetsz. Nem hagyhatjuk figyelmen kivül, hogy a zenei forrás, biztosítás, megjelenés, minőség és sok más apró összetevő mind- mind a DJ vagy a vállalat zsebéből származik.
 • A borravaló kényes téma. Választás kérdése és teljsen rajtatok múlik. A legtöbb pár ad borravalót, különösen ha megvannak elégedve, a vendégek szórakoznak és táncolnak az esküvőn. Ha úgy döntötök, hogy adtok borravalót az egyfajta visszajelzés a számára. Sikerként könyveli el a munkáját és tudja, hogy más rendezvényeiteken is

szeretnétek viszont látni.

 • A legtöbb ügyfél 8-18 hónappal hamarabb foglal. Itt egy jó tanács, fogadjátok meg: minél hamarabb, annál jobb. Néha két évre előre, hiszen sajnos ritka kincs a képzett lemezlovas.

Végül, megosztunk veletek néhány mókás tényt az esküvőkröl amiről lehet még nem hallottál:

A menyasszony és a vőlegény azonos újjukon viselik a jeggyűrűt mivel régen úgy hitték, hogy az a véna onnan egyenesen a szívbe vezet.

Olaszországban régen egy darab kenyeret törtek el a menyasszony feje fölött, hogy sok gyermeket szüljön, innen származik az esküvői torta hagyománya is.

Néhány kúlturában úgy vélik, hogy azok a férfiak akik reggelente megcsókolják a feleségüket öt évvel tovább élnek.

Görögországban a menyasszonyok cukorral tömték ki a ruhájukat, ettől úgy gondolták, hogy édessé válik a házasságuk.

Keleten a menyasszonyok szemöldökét teljesen leborotválták, hiszen így nem csábíthattak el más férfiakat az esküvő után.

Hogyan működjünk együtt az esküvői Dj-vel

Semmi kétség, a zene létfontosságú egy esküvőn, felpörgetheti a vendégsereget de ugyanakkor meg is ölheti a hangulatot.  Ideális esetben minden házasodni vágyó fiatal azt szeretné, hogy a saját lagzijáról csak szuperlativuszokban beszéljenek. Szeretnék, hogy a vendégek jól érezzék magukat, jókat beszélgessenek, szeressék az ételt és hajnalig táncoljanak. Szóval akkor, hogy is kezdődik és hogyan kell életben tartani a hangulatot? (ami a nehezebb része)

 • Bízzunk a lemezlovasban!

Természetesen ki lehet kérni a barátok, rokonok véleményét a zenét illetően, esetleg kérelmeket is figyelembe lehet venni útmutatásul de általában a lemezlovasok megbízhatóak és tisztában vannak a közízléssel.

 • A táncparkettet illetően..

A párok gyakran aggódnak, hogy a táncparkett kicsinek bizonyul, de amint azzal sűrűn lehet találkozni, hogy ennek az ellentéte okoz gondot. Ennél mégnehezebb betölteni a túlméretezett teret. Fontos, hogy meggyőzödjön róla a tervezgető pár, hogy ideális méretű teret jelöljön ki a táncnak.

 • Csak okosan!

Esküvői fotósok szerint ha a vendégek felálltak táncolni az már félsiker. Ha a barátok és a család feláll táncolni, valószinűleg marad néhány dal ideje alatt, így odavonzák az idegenkedőbbeket is. Egy másik okos lépés az, ha a DJ más párokhoz is szól, hogy csatlakozzanak majd egy gyorsabb ritmusú dalt játszik, mert az odavonzza és felrázza a hangulatot.

 • A zene

Ne felejtkezzünk el arról, hogy a zenét generációkhoz lehet kötni, de más kapuk is nyitva állnak. A nagy slágerek, régiek és az újak garantálják a vendégek jelenlétét a táncpartketten. Annak ellenére, hogy manapság mindenki az egyediség pártján áll, egy dolgot tartsunk szem előtt: a vendégek olyan zenére táncolnak amit ismernek, ezért javasoljuk a mindenkinek ismerősen csengő dalokat.

Dalok amelyeket 2015-ben ajánlunk:

 • Thinking Out Loud – Ed Sheeran

Ez a dal időtálló, szerintünk a beírja magát a történelembe. A dalszöveg egy olyan szerelemről szól, ami örökké tart és tökéletes első táncként is – bizonyitékul szolgál a dal videóklippje.

 • „A sky full of stars” – Coldplay

Nem csak a dal címe romantikus, de a dalszöveg is tartalmaz számos romantikus metafórát.

 • “Lay me Down” – Sam Smith

A Grammy díjas Sam Smith az egyik lehető legjobb választás a ceremóniára.

 • „Sugar” – Maroon 5

Az abszolút győztes! Természetesen nem más, mint a Maroon 5, „Sugar” című dala, aminek a videóklippjét épp esküvők ihlették. Mi a torta felszeletelése alá szúrnánk be ezt a dalt.

 

 • Mivel a koktélozás és a táncolás kéz a kézben jár, jó döntés a bárt a táncpartkett közelébe

helyezni. Ha messzebb pozicionálják esélyes, hogy már nem térnek vissza a táncosok.

 • Bátorítani kell a vendégeket!

Felélénkíteni a táncparkettet egyszerű ha a lemezlovas interaktív, és közvetíti a tánc örömét. A lemezlovasok vezényelnek és szórakoztatnak.

 • Kedveskedni jó dolog

A menyasszony gondoskodhat női vendégeiről a kövezetkező képpen: ha a költségvetésben fennmarad egy kis tartalék, gondoskodjon kényelmes táncos cipőkröl. Erre a célra ott vannak a balerina cipők vagy flipflop cipők. Egy ilyen gesztus arról árulkodik, hogy mennyire szeretné az ifjú pár, hogy mindenki jól szórakozzon és táncoljon.

 • Tény

A legjobb esküvők azok amelyeket a menyasszony és a vőlegény saját stílusuk szerint alakít. Formális? Remek. Alkalmi és ünnepi? Szintén nagyszerű. A vendégek nem bírók és az új pár nem Barbie és Ken.

 • Bármit amit az új pár csinál imádnivaló

A stressz és az aggódás nem célravezető, a DJ, a család és a közeli barátok azért vannak ott, hogy kiküszöböljék a kissebb-nagyobb gondokat. Egyszerűen képtelenség, hogy rosszul süljön el. A mai fiatalság szavával élve, bármit amit mond vagy tesz az új pár egy hatalmas „Awwwww”fog kísérni.

10.) Zeneileg?

Szerelem, együttlét, család – mindet felejtsd el egy pillantra. Legyünk őszinték, a nap végén az esküvőd egy party. Az emberek bulizni akarnak. Házifeladatként vegyetek fel egy igazán jó DJ-t és kész is, ez nem a reklám, sem a spórolás helye.

12.) Szeretünk táncolni!

Nem..nem mindenki. Hogy pontosabbak legyünk, a nők szeretnek táncolni, és a férfiak szeretik lenyűgözni a nőket, így úgy tesznek mintha ők szeretnének táncolni, annak ellenére, hogy igazából utálják. Függetlenül ezektől az általánosításoktól, a vendégek táncolni fognak. Megtörténik, akár a varázslat. Az első tánc ne egy lassú keringő legyen, inkább egy energiabomba a koszorúslányokkal és akár a vőfélyt is meg lehet kérni a toborzásra.

11.)Ami a legfontosabb:

Végül, de nem utolsó sorban, az est középpontja az ifjú pár kell legyen.  Senki sem tud ellanállni egy mosolyó menyasszonynak és vőlegénynek a táncparketten.

Honlapunk sütiket használ. A jelen honlap használatával hozzájárulsz ahhoz, hogy a böngésződ fogadja a sütiket. Részletek

Eu törvények alapján a weboldal használók tájékoztatva.

Bezárás