partydj01

A következő cikkben összeszedtük a számotokra a legfontosabb kérdéseket amelyeket fel kell tennetek az esküvői DJ-nek akit meghívtatok az nagy napra.  A válaszaiból garantáltan kiderül a szakszerűsége, megbízhatósága, pontossága és becsületessége.

Mielőtt megbeszélésre indultok a kiválasztatott esküvői DJ-vel javasoljuk, hogy olvasd el tippjeinket. Miután elolvastátok a következő sorokat összeáll a kép, hogy milyennek is kell lennie. Sok szerencsét a keresgéléshez!

  1. Szerződéskötés?

Minden esküvői DJ más és más színvonalú bulit teremt. A szakmaisága sokuknak megkérdőjelezhető, ám ha maga a zenéltetőtök javasolja az írott, törvényes szerződéskötést az árulkodó jele a megbízhatóságnak és profizmusnak. Továbbá a szerződés határozza meg a DJ kötelezettségeit, követelményeit és egyéb fontos tényezőket amelyek függvényében dolgozik majd. A szolgáltató és az ügyfél felvázolja az igényeit majd ezek szövegbe foglalása a legfontosabb, hiszen ahogy a mondás is tartja: a szó elszáll de az írás megmarad.

  1. Te szolgáltatod a zenét az esküvőnkön?

Gyakran előfordul, hogy az a személy akivel találkozunk egy közvetítő és nem maga a DJ aki majd az esküvőre érkezik. Ez nagyobb ügynökségeknél bevett szokás. Elsőrendű szempont, hogy ha van lehetőség rá hozzatok össze egy személyes találkozót a TI lemezlovasotokkal. Nem mindegy, hogy kivel van dolgotok, egy hullámhosszon kell lennetek ahhoz, hogy minden flottul menjen. A szerződésen fontos, hogy az a DJ neve szerepeljen akivel találkoztatok, mert csak ez garantálja, hogy minden a megbeszéltek szerint történjen. Sokan megpróbálják az interjút telefonon vagy e-mailen keresztül megoldani, mintsem egy face-to-face találkozót összehozni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy lemezlovasnak erre két indoka lehet: úgy gondolják, hogy egy vagy az ezerből a számukra vagy rejtegetnivalójuk van. Nagy eséllyel megtörténhet, hogy teljesen más élőben mint telefonon. Szemtől szembeni találkozón ti magatok eldönthetitek, hogy őt akarjátok-e vagy inkább egy másik lemezlovast.

  1. Mióta vagy lemezlovas és hány esküvőn dolgoztál már?

Az esküvő egy fontos alkalom, és senki sem szeretné ha épp a saját esküvője legyen egy lemezlovas első bulija. Ha valaki már több éve DJ az rányomja a bélyegét a gyakorlatára és azonnal a tapasztalataira fog hivatkozni. Így megbizonyosodhatsz arról, hogy sokféle eseményre hívják és jól végzi a hivatását. Emellett bizonyosodjatok meg arról is, hogy részt vett e bármilyen formális képzésen.

 

 

  1. Egy vagy több munkát vállalsz el 24 órában?

Néhány DJ minden felkérésre igent mond, már már túlvállalja magát a hétvégékről nem beszélve amikor mindenféle DJ munkát megpróbálnak besűríteni. Ha a kiválasztott DJ az esküvőtök előtti nap dolgozott valószínűleg fizikailag kimerül az esküvő második felére. Ez gyakori a nagy ügynökségeknél, akik a hétvégi harcosokat 3 nap alatt akár 6 eseményre is kiküldik..így nem csoda, hogy nem tud majd megfelelően figyelmes lenni.

  1. Miben különbözöl a vetélytársaidtól?

Bármelyik profi esküvői lemezlovas büszke a munkájára és képes válaszolni erre a kérdésre őszintén és expliciten. Azt a DJ-t aki a negatívumokat sorolja a többiekről írjátok a felejtősök listájára.

  1. Helyettesítőd van?

Annak ellenére, hogy mindent aprólékosan átbeszéltek és megterveztek fennáll a lehetősége, hogy a lemezlovas nem tud megjelenni. Ha a DJ megsérül vagy más módon nem tud ott lenni mi a B terv? A szakembereknek mindig van biztonsági stratégiájuk, hogy orvosolják az ilyen vagy ehhez hasonló helyzeteket. Mindig kell egy helyettesítő aki elérhető vészhelyzet esetén. Egy ugyanolyan képzett és felkészült Dj-vel biztosítsátok be magatokat. A körülményektől függetlenül, ne felejtsétek el ezt a kérdést feltenni!

  1. Megnézhetünk munka közben?

Remélhetőleg erre a kérdésre a válasz egy határozott NEM. Biztosak vagyunk benne, hogy nem értékelik majd ha munka közben zavarják őket. Másrészről pedig nekik kötelességük tiszteletben tartani az ügyfeleik magánéletét. Professzionális DJ-k soha nem hívnak idegeneket a rendezvényekre ahol épp dolgoznak.

  1. Beszélhetnénk a referenciákkal?

Nincs jobb módja a DJ kiválasztásának, minthogy egykori ügyfelekkel összedugjuk a fejünket. Egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy kedvet kapjunk hozzájuk és rálássunk, hogy milyen érzés velük dolgozni. Hajlandónak kell lenniük megengedni, hogy beszéljetek a referenciákkal.

  1. Naprakész vagy?

A legtöbb professzionális DJ feliratkozik legalább az egyik legnagyobb zenei frissítő szolgáltatóhoz, annak érdekében, hogy naprakészen tartsa a zenei gyűjteményét. Ezek a szolgáltatások ellátják a lemezlovasokat új, rádiós zenével, sőt gyakran olyan zenékkel amelyeket még épp a rádió sem játszik. Kérdezz rá, hogy előfizet-e bármelyikre. A leggyakoribb a Promo Only, TM Century Prime Cuts és RPM Top Hits Havi.

  1. Túlórázás?

Remélhetőleg a DJ olyan csodálatos munkát végez, hogy mindenki hajnalig táncolni szeretne. Ügyeljetek arra, hogy a DJ szerződésben szerepeljen egy meghatározott ár a túlórára.

Ez a lista! Ismételten kérünk, hogy legyetek körültekintőek és vegyétek figyelembe a tanácsainkat. Jó szórakozást!

Honlapunk sütiket használ. A jelen honlap használatával hozzájárulsz ahhoz, hogy a böngésződ fogadja a sütiket. Részletek

Eu törvények alapján a weboldal használók tájékoztatva.

Bezárás